Elegendő a státusz vizsgálat, valamint egy dokumentum, mellyel az orvos igazolja a gyermek/felnőtt hallószervének épségét és gyulladásmentes állapotát (negatív lelet). A fül-orr-gégészeti vizsgálat nem hallásvizsgálat, azt audiológus szakember végzi.

A tympanometria egy objektív vizsgálat, mely a középfülben a dobüregi nyomást méri. Megmutatja, hogy megfelelően rugalmas-e a dobhártya. Amennyiben folyadék/váladék gyülemlik fel ezen a területen a dobhártya nem mozog. A folyadékkal teli dobüreg ún. „víz alatti hallást” eredményez, melynek kezelése egészségügyi kompetencia. Mivel a vizsgálat megbízható képet ad a középfül állapotáról, így szükséges a tréning megkezdéséhez.

A tréningprogram egy speciálisan modulált zenei hanganyagból áll, tehát a hallószerven (füleken), mint érzékszerveken keresztül fog bejutni, majd az idegrendszerben fejti ki hatását. Ahhoz, hogy az ingereket a megfelelő módon be tudjuk juttatni, alapfeltétel az egészséges hallószervek megléte.

Megmutatja, hogy különböző frekvenciákon (Hz) milyen hangerőn (dB) észleli a vizsgált személy az adott hangokat. Melyik az a leghalkabb hang, amit meghall, ezáltal kirajzolódik a hallásküszöb melyet audiogramon ábrázolnak.


További kérdések és válaszok